Thursday 31 January 2013

Problem med bloggen.

Min blogg ser inte ut som den ska göra! Det som i vanliga fall står i högerspalten (bloggarkiv, etiketter, om mig, etc) har på något sätt, utan att jag gjort något, hoppat ner och hamnat under inläggen. Jag vet inte vad det beror på och jag har försökt att ändra det.

Jag återställde all design och bredder och liknande och gjorde om hela processen. Vilket gick att göra då jag har skrivit ner allt till malldesignen i ett dokument. Det hjälpte inte.
Jag har tittat i två olika webbläsare (firefox och explorer) och där har det sett lika dant ut. Så något är ju fel i designen. 
problemet gäller dock bara startsidan! Går man in på kommenterar, eller på ett inlägg och alla andra ställen på bloggen så ser det helt normalt ut och som det ska göra.

Nu vet jag inte vad jag ska göra eller hur jag ska lösa det. Mest blir jag ledsen eftersom jag har lagt ner så oerhört mycket tid på bloggen och så krånglar den och ser ut som en blogg som ägs av någon som inte vet vad den gör. Jättetråkigt. 

Är det någon av er läsare som vet vad det kan vara för fel? Hjälp mottages mycket tacksamt!

Nu är problemet löst! Tack vara Honi som lyckades se att bilderna i inlägget om OPI My Vampire Is Buff var lite för breda. Tack fina ni som försökt hjälpa mig att lösa detta.

OPI My Vampire Is Buff

 
Idag bär jag OPI My Vampire Is Buff från nya kollektionen Euro Centrale. Det här var det lack jag var minst sugen på att testa av de 7 lack jag fick hem igår, så jag passade på att prova det på en gång för att ha det gjort.
Jag blev faktiskt positivt överraskad. Det är mycket finare än jag trodde och jag tycker om att det inte är ett helt vitt krämlack. Det har snarare en äggskalsvit ton eller lite grädde. Dessutom är den mycket mer lättburen än ett helt vitt lack och jag tycker den passar min hudton fint.
Namnet är helt underbart, My Vampire Is Buff och passar färgen på lacket perfekt. Jag tänker definitivt på hudtonen hos klassiska vampyrer som Dracula och Nosferatu.
Det är inte ett lack jag kommer använda särskilt ofta, men den är nog fin till glittertippar eller nailart. Gillar man nudelack och vita lack kan det här vara värt att kika på.




 
Formulan var bra. Inte rinnig och inte för tjock. Tre tunna lager ger fulltäckning, men jag tror man kommer undan med två lite flödigare lager också. Torktiden är normal och det torkar väldigt glansigt. Överlack känns nästan överflödigt att använda.

Translation: Today I'm wearing OPI My Vampire Is Buff from the new collection Euro Centrale. This was the shade i was least excited to try out so decided to use it today just to be able to put it away. 
I was really positively surprised. I actually like it. It's an eggshell or cream white creme polish. I love the name, My Vampire Is Buff, it's perfect for the shade and it makes me think of classic vampires like Dracula or Nosferatu.
The formula is good. Not runny nor thick. Three thin coats are enough for full coverage, but I'll think two thicker coats could be enough aswell. The dry time is normal and it dries to a very shiny fnish. It almost feels like top coat isn't  necessary.




Wednesday 30 January 2013

New In! OPI Euro Centrale Collection

Tre inlägg på en dag! Inte illa, och inget som kommer att hålla i sig, jag har bara så mycket att visa er idag.

Idag när jag kom hem låg ett riktigt roligt paket i brevlådan. Paketet innehöll 7 lack från OPIs nya kollektion Euro Centrale som släpps nu vecka 5 eller vecka 6. Kollektionen innehåller sammanlagt 12 lack som är inspirerade av Polen, Ungern, Rumänien och Tjeckien.
Det är sju fantastiska färger, tyvärr är bilderna på You're Such A Budapest och Can't Find My Czechbook ganska dåliga. Så går det när man har bråttom med att fota. 
Förutom dessa lack jag fick hem idag är det fortfarande två lack ur kollektionen jag vill ha; Polka.com och A Woman’s Prague-ative

 
Vant To Bite My Neck?, OPI... Eurso Euro, I Saw...U Saw...We Saw...Warsaw

 
You're Such A Budapest, Can't Find My Czechbook

 
 
Oy-AnOther Polish Joke!, My Vampire Is Buff



Color Club Halo Hues 2013

Jag vet att det inte finns så många swatches på Colour Clubs senaste holos som tillhör kollektionen Halo Hues. Hittills har jag tyckt att Cactus' swatches har varit bäst. Därför tänkte jag helt enkelt visa swatchbilder på de tre lacken jag köpte; Eternal Beauty, Beyond och Cosmic Fate.
Det blir inga recensioner av lacken nu, utan jag vill bara visa hur de ser ut på naglarna i vanligt lampljus. Recensionerna kommer ni få de kommande tre holofredagarna. Så nu på fredag får ni recensionen av Eternal Beauty, fredagen veckan därpå kommer recensionen av Beyond och fredag om två veckor får ni recensionen av Cosmic Fate.

  
Eternal Beauty är ett lila holo med jättefina regnbågar.

 
Beyond är ett mycket mörkgrått, nästan svart holo. Holoeffekten är inte fullt så stark som hos Eternal Beauty eller Cosmic Fate men fortfarande tydlig!

 
Cosmic Fate är ett nudefärgat hololack som drar lite åt orange. Regnbågarna är jättevackra!

Vad tycker ni? Vilken är er favorit av dessa tre? Lockar de alls?

OPI Who The Shrek Are You?

 
Karin har ju börjat med Grön Onsdag och jag hade ett grönt lack i arkivet, så jag hänger på!
Idag blir det ännu ett OPI från kollektionen Shrek Forever After. Idag visar jag er Who The Shrek Are You? som jag bar någon gång i höstas. 
Precis som namnet på lacket indikerar är det ett Shrek-grönt krämlack. Det är grönt med några droppar gult. Det ser riktigt giftig ut och jag älskar det!
Även färgen på det här lacket är ovanlig, precis som Fiercly Fiona, men inte riktigt lika udda. En härlig grön som piggar upp nu i vintermörkret!


 

 
Formulan är bra. Lacket är inte rinnigt, men inte heller tjockt. Det är bara jättebra. Två lager räcker för full täckning och det torkar väldigt snabbt och glansigt!  Dock kan det missfärga lite så att använda baslack är nödvändigt för att naglarna efter borttagningen inte ska ha en gröngul ton.

Translation: Karin started Green Wednesday and since I had a green polish in my blog archive I'm joining her. 
Today I'm showing you a polish I wore a couple of months ago. It's, just like yesterday, a polish from OPI and the Shrek Forever After Collection. This is OPI Who The Shrek Are You?
As the name says it's a Shrek green creme polish. It's green with a yellow tint to it. It looks poisonous and I love it! 
he colour is really unusual, just as Fiercly Fiona, but not quite as odd. 
The formula is great. Two coats give full coverage and it dries fast and shiny.

Tuesday 29 January 2013

New In


Idag när jag kom hem från min föreläsning så fanns två paket i bevlådan. Det ena från USA och det andra från England.
Det första paketet från USA innehöll tre av Color Clubs nya hololak från kollektionen Halo Hues. Lacken är Cosmic Fate, Eternal Beauty och Beyond.

 
Cosmic Fate, Eternal Beauty, Beyond

Det andra paketet från England blev jag riktigt överlycklig över. Det har ju gjort reglerna att skicka nagellack från England hårdare (det har alltid varit förbjudet, vad det verkar som, men inga problem) och alla paket röntgas numera. Nagellack är förbjudet att skicka från England så upptäcks det nagellack i ett paket blir det förstört. Inga varningar har kommit om detta och tydligen trädde de hårdare reglerna i kraft 14 januari. Jag beställde från sallymagpies.co.uk den 18 januari och trodde självklart att det skulle bli förstört. Men inte då. De kom fram välbehållet och innehöll tre Hits Specialita No Olimpo lack; Dionísio, Zeus och Deméter. Två Layla fick också följa med; Emeral Divine och Misty Blush.



 
Dionísio, Zeus, Deméter

 
Emerald Divine, Misty Blush.


OPI Fiercly Fiona


Idag bär jag OPI Fiercly Fiona från kollektionen Shrek Forever After. Visst är det ett underbart namn, Fiercly Fiona
Det är ett smutsgult krämlack med några droppar grönt i. Det är verkligen en unik färg och jag är glad att jag har lacket i samlingen. Det är kanske inte så vackert, nästan ett konstigt lack, men färgen är härlig! Inget i min samling liknar det här. Dessutom skär det sig inte så farligt mycket mot min hudton som de flesta gula lack gör och det gör att jag tycker ännu mer om Fiercly Fiona. 

 

 

Formulan var faktiskt bra. Ofta upplever jag att gula lack gärna blir randiga och att man behöver ganska många lager för att få det jämnt, så var det inte med det här lacket. För att få lacket täckande krävdes tre tunna lager. I början är det lite randigt men det andra lagret jämnar ut det och det tredje tar bort alla spår av VNL. Torktiden är normal och det torkar glansigt. 
Ett fint vårlack!

Translation: Today I'm wearing OPI Fiercly Fiona from the collection Shrek Forever After. Isn't the name, Fiercly Fiona, just lovely?
It's a murky, dirty yellow with some green mixed in it. It's such a unique colour and I have nothing that looks like this. The colour is not very beautiful, it's actually very odd, but so wonderful! I really like it! Most yellows look awful against my skin tone and this is not exactly flattering either, but it doesn't look bad and that makes me like Fiercly Fiona even more.
The formula was actually good. I often think that yellow polishes go on streaky and you have to use one too many coats to make it look even, but not with this polish. Three thin layers made it opaque. Of course it was streaky on the first coat but the second coat evened that out and the third coat made it fully opaque. The dry time is normal and it dries shiny.

Monday 28 January 2013

China Glaze For Audrey

 
Idag är det Mrs Datas Blå måndag och jag har rotat fram ännu ett blått lack ur samlingen.
Det här är China Glaze For Audrey somverkar ha blivit ett lika stort måste att ha i samlingen som Ruby Pumps
For Adrey är ett ljusblått krämlack med ngra droppar grönt i. Färgen ska efterlikna den som Tiffany & Co. har på sin omslagsaskar. Tiffanyblå helt enkelt.
Färgen är otroligt vacker och lacket är högglansigt. En favorit bland mina blå lack. Den är somrig och piggar upp nu i vintermörkret.



Formulan är bra. Två lager ger full täckning och det torkar snabbt och glansigt. Jag har dock upplevt att det här lacket chippar ganska fort trots Seche Vite, men jag vet inte om det är mina naglar som gör det.

Translation: It's Mrs Data's Blue Monday today and I'm wearing China Glaze For Audrey. It has become a classic and it's very pretty.
For Adurey is a light blue creme polish with a few drops of green. It's simply Tiffany blue. It's such a pretty colour.
The formula is good. Two coats give full coverage and it dries quickly and shiny. Tough, I've experienced that this polish chips after just a coupe of hours, but it might just be my nails that makes that happen.

Sunday 27 January 2013

Nailart Sunday Purple Gradient

 
Idag är det som vanligt Lelacks Nailart Sunday. Jag fuskar idag och bär inte nailart utan visar en gradient jag gjorde förut och som jag inte är särskilt nöjd med. Men misstag ska ju också få plats på den här bloggen. 
Det är perfektionisten i mig som talar idag, jag är inte alls nöjd med den här gradienten och inte var jag det när jag gjorde  den heller. Färgerna vägrade blanda sig på svampen jag svampade med och det blev för skarpa kanter. Tråkigt nog. Jag ska försöka mig på att göra den igen, för jag tror det kan bli riktigt snyggt.


 

Lacken jag använt mig av är China Glaze Grape Pop och China Glaze Gothic Lolita. Båda två är fina lila nyanser. 

Translation: It's Lelack's Nailart Sunday today. I'm showing you a gradient I did some time ago and that I'm not very pleased with. The colours would'nt blend nicely, but I think the result would be really nice if the colours would bllend better. I'm going to try to do this gradient again when I have the time. 
The polishes I've used are China Glaze Grape Pop and China Glaze Gothic Lolita. Both are realy nice purples.


Saturday 26 January 2013

OPI You Callin' Me A Lyre? + OPI Pirouette My Whistle

 
Ibland är det skönt att vila lite från all färg och bara använda ett nagellack med väldig naturlig färg och massor av glans. Så kände jag igår när jag målade dagens naglar. Så valet föll på OPI You Callin' Me A Lyre? från kollektionen NYC City Ballet. Det är en av OPI:s Soft Shades kollektioner och är helt underbar.
You Callin' Me A Lyre? är alltså en ljust rosa jelly som har tillräckligt med rosa i sig för att mina händer inte ska se döda ut.
Det är väldigt vackert och får naglarna att se fräscha ut.
Sen kunde jag ju inte låta bli att lägga ett på ett lager av OPI Pirouette My Whistle. Ett alldeles underbart glitterlack med små glitter i silver och större silvervita hexagoner. Pirouette My Whistle ser fantastiskt ut över alla lacken i NYC City Ballet kollektionen. Ett underbart lack som piggar upp vilken manikyr som helst.

Jag kan ju berätta för er att eftersom jag älskar OPI:s Soft shades kollektioner så himla mycket så är den kollektion jag ser mest fram emot i vår faktiskt inte China Glaze Hologlam Collection utan faktiskt OPI Oz The Great and Powerful Collection. Den ser jag verkligen fram emot!



 

 
Formulan på You Callin' Me A Lyre? är bra. Meningen är ju att det ska vara skirt och inte täcka. Jag har tre lager på bilderna och så ett lager Pirouette My Whistle över (sista bilden). 
För att det inte ska bli ojämnt gäller det att vänta några minuter mellan varje lager av You Callin' Me A Lyre?. Torktiden är dessutom lite längre än vanligt, men det beror nog på att det är en jelly. 

Formulan på Pirouette My Whistle är också bra. Jag tror inte man kan få det täckande på egen hand, men det är nog inte tanken heller. Det torkar snabbt och glansigt!

Translation: Sometimes it feels good to take a break from colourful polishes and just wear something natural, soft and shiny. That was how I felt last night when I did my nails. So I chose OPI You Callin' Me A Lyre? from the collection NYC City Ballet.
You Callin' Me A Lyre? is a lovely pink jelly. It has enough pink in it to not make my hands look to dead or corpse-y. It's really beautiful and makes the nails look very clean.
I couldn't help myself but I had to layer one coat of OPI Pirouette My Whistle over it and the result is gorgeous! Pirouette My Whistle is a glitter with small silver glitter and larger silvery white hex glitter suspended in a clear base.
The formula of You Callin' Me A Lyre? is good. It's a soft shade so it's supposed to be sheer and not be opaque. I'm wearing three coats in the pictures and on coat of Pirouette My Whistle layered over it (in the last picture). To prevent it from being streaky wait a couple of minutes between each coat of You Callin' Me A Lyre?. The dry time is a bit longer than usual but I think that's because it's a jelly. 
The formula of Pirouette My Whistle is also good. I don't think you can make it opaque on it's own. It dries qickly and shiny.




Q and A: Base Coat

Igår fick jag en fråga av Tove där hon undrade om jag kunde rekommendera något underlack och visst kan jag det. Det första vill jag säga att underlack är något jag tycker man ska lägga lite mer pengar på för man år vad man betalar för. I alla fall är det det som jag upplevt.
Jag har använt flera olika nderlack, både billigare och dyrare, men de lite dyrare är de jag kan rekommendera.

OPI Natural Nail Base Coat är jag väldigt nöjd med. Det får manikyren att hålla länge och det torkar snabbt. Dock kan jag tycka att man ibland får lägga två lager när man använder lack man vet kan missfärga.

Sen så är jag ett stort fan av vårdande baslack. De jag rekommenderar är Essie Rock Solid och Essie Nourish Me.
Essie Rock Solid ska stärka naglarna och få dem att bli hårdare, och det har jag upplevt! De blir hårdare och mer slitstarka. Manikyren håller länge och chippar inte. Formulan är tunn och inte lika tjock som hos OPI Natural Nail Base Coat. Lacket räcker väldigt länge också.

Min favorit blad baslack är Essie Nourish Me. Lacket ska ge 50% mindre torra naglar på 5 dagar, dock tycker jag det tar längre tid än så, men de blir mindre torra. Nu under vintern tycker jag det här är riktigt bra, speciellt när torra naglar ofta skivar sig och spricker. sen jag började använda Essie Nourish Me är naglarna i ett bättre skick. Dessutom håller manikyren längre. Formulan är tunn och en flaska räcker väldigt länge.


Friday 25 January 2013

Layla Ultra Violet

 
Idag är det Skimmerskuggans holofredag och jag är med! Idag bär jag Layla Ultra  Violet
Ultra Violet är ett lavendellila hololack med alldeles fantastiska regnbågar! Titta bara på dem! Underbara! 
Så mycket mer än så finns det inte att säga om färgen och regnbågarna så nu tycker jag att ni tittar på bilderna.





 
Formulan är bra så länge man använder ett Aqua Fix/Base annars är det holosjukt som tusan. Jag använder alltid Aqua Fix och älskar det!
På biderna ser ni alltså ett lager MUS Aqua Fix, två lager Layla Ultra Violet och ett lager Seche Vite. Två lager är alltså vad som krävs för att får det opakt. Det torkar dessutom fort!

Translation: It's Skimmerskuggan's Holo Friday today an I'm wearing Layla Ultra Violet. Ultra Violet is a lavender coloured holographic polish. The rainbows are crazy beautiful! Just look at them! Wonderful!
The formula is great as long as you use an Aqua Fix/Base, without it the polish leaves bald spots and cuticle drag. 
In the pictures you se one coats of MUS Aqua Fix, two coats of Layla Ultra Violet and one coat of Seche Vite. Two coats make it nice and opaque. Other than that it dries really fast.


Thursday 24 January 2013

A England Jane Eyre

 
Idag bär jag A England Jane Eyre från kollektionen Gothic Beauties. Egentligen var jag inte så sugen på det här lacket, men jag kunde inte motstå det på grund av namnet. Boken är ju en klassiker och en bra sådan. Jag älskar böcker. Det är mitt största intresse, både att läsa och skriva. Min dröm är att bli författare.

Nog om det, nu till lacket! Jane Eyre är ett svärtat lack med vinrött och guldaktigt skimmer. Jag trodde jag skulle gilla Tess D'Ubervilles mycket mer än det här, men det här lacket tycker jag så mycket bättre om. Det är verkligen vackert!
Jag är ju svag för svärtade lack och därför är jag himla förtjust i detta och resten av kollektionen. Har två lack till ur den att prova, Ophelia och Lady of Shalott, och båda ser riktigt fina ut i flaskan. Men som det ser ut nu kan nog detta vara favoriten.
Tyvärr så har jag samma problem att fota denna som jag hade med Tess D'Ubervilles. Dock gnistrar Jane Eyre bra mycket mer och man behöver inte solljus för att se det vinröda och guldaktiga skimret. Det syns ändå, om än bara lite grann på mina bilder. Det jag verkligen gillar med Jane Eyre är att trots att den ändå är så mörk så ser den ut att glöda inifrån. Inte så starkt dock, och knappt alls på mina bilder, men tillräckligt med glöd för att jag verkligen ska tycka om det.



 
Formulan var klockren! Inget kladd och det täcker på två lager. Det lämnar lite kala fläckar efter första lagret men det andra jämnar ut det. 
Dessutom torkar lacket fort. Tyvärr torkar det lite glanslöst så ett lager Seche Vite var ett måste för mig. Då lever lacket också upp lite extra.

Translation: Today I'm wearing A England Jane Eyre from the collection Gothic Beauties. I wasn't sure abot this polish but I had to have it because of the name. Jane Eyre it's a classic and a good one. I love books and fiction, both reading it and writing. Iwant to be an author some day.
Anyways, back to the polish. Jane Eyre is a blackened polish with burgundy and gold shimmer. It's gorgeous! I really like it. Even though it's so dark it has that lit-from-within look to it that I love! Though that doesn't show in my pictures.
The formula was perfect! No mess and it's opaque in two coats. The first coat leaves some bald spots bt the second coat evens that out. Also, the polish dries quickly, but not so shiny. One coat of Seche Vite was a must for me. It also helps the polish to look its best.

Nailmanic Giveaway

Elin som driver bloggen Nailmanic har kommit upp i 500 unika besökare och det firar hon med en alldeles fantastisk giveaway!
Man kan vinna antingen ett paket med tre glitterlack eller ett paket med tre holografiska lack. En underbar vinst alltså.
Här kan ni se tävlingen: Nailmanic's giveaway

Här kan ni se bilder (från Nailmanic) på vinsterna också.



Wednesday 23 January 2013

China Glaze Mistletoe Kisses

 
Karin på Vacker & Underbar införde ju förra veckan Grön Onsdag och jag hänger på igen!
Idag ger jag er jullack som jag swatchade förra helgen! Det här är China Glaze Mistletoe Kisses från 2011 års julkollektion Let It Snow. 
Mistletoe Kisses är en ljusgrön jelly med grönt glitter. Det är himla vackert. Systerlacket Mrs Claus äger jag också, men jag tycker bättre om Mistletoe Kisses. 



 
Formulan är bra men lacket är lite skirt. Jag tror att det kanske skulle täcka på egen hand med ungefär fyra lager. Själv har jag lagt två lager Mistletoe Kisses över två lager OPI Mermaid's Tears. Det torkar fort och faktiskt ganska glansigt. Men jag har ju så svårt för skrovliga ytor så jag la ett lager Seche Vite ovanpå för extra glans och slät yta. 
Resultatet blev fint. Ska definitivt bär det här som manikyr. När jag visat mina otestade lack. När nu det blir...

Translation: Karin who has the blog Vacker & Underbar came up with the brilliant idea last week that Wednesdays would be Green Wednesday and of course I'm joining in!
So here's a holiday polish that I swatched last weekend. This is China Glaze Mistletoe Kisses from 2011 years holiday collection Let It Snow. It's a green jelly with green glitter and it's gorgeous. 
The formula is good but the polish is a bit sheer. I think it might be opaque on it's own if you have, perhaps, four coats. I layered two coats of Mistletoe Kisses over two coats of OPI Mermaid's Tears. The polish dries quickly and shiny. I'm not a big fan of polishes that feel rough on the nail so I also put on coat of Seche Vite on it for extra shine and a smooth nail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...