Monday, 13 May 2013

Stripes and Roses

 

Det är ju Blå Måndag idag och nog för att jag har massor av blå lack att visa er, både gamla och nya, kände jag för en blå nail art.
Inspirationen kommer från en nail art som The Nailasaurus gjorde för någon vecka (månad?) sedan. Självklart hittar jag inte inlägget nu men jag har för mig att manikyren var grön. Jag ville göra en blå med samma koncept men inte helt lika.
I alla fall, är jag nöjd med den. Den blev inte superbra, men bra. Det räcker långt för mig som bara är nybörjare på nail art.

Lacken jag använt mig av är Barry M Gelly Blueberry som bas och till ränder, OPI Alpine Snow till bas och rosorna, OPI OPI... Eurso Euro till rosorna och Cirque Galinda för att ge manikyren lite extra sparkle.
För att göra ränderna använde jag mig av striping tape som jag la horisontellt över nageln. Rosorna målade jag på fri hand med hjälp av en dotting tool.

Translation: It's Blue Monday today but I didn't feel like showing you a blue polish, even though I have both old and new ones. Instead I decided to go with a blue nail art.
The inspiration comes from a nail art that The Nailasaurus did a couple of weeks (maybe months?) ago. Of course I can't find the post but I think I can recall that it was green instead of blue. I wanted to do something like it but not copy it.
Anyways, I'm happy with how it turned out. it's not perfect, but it's good. And good is enough for me who is a real beginner at nail art.
The polishes I've used are Barry M Gelly Blueberry, OPI Alpine Snow, OPI OPI...Eurso Euro and Cirque Galinda.
I made the stripes using striping tape and i painted the roses on free hand with the help of a dotting tool.16 comments:

 1. Snyggt! Glittret gör att hela manikyren håller ihop trots rätt olika mönster. Jag har också Blueberry o den är så fin!!! Tyvärr har ju Barry M idioterna ett till lack med exakt samma namn så man måste alltid lägga till Gelly framför denna så man kan hålla isär de.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack!
   Verkligen jättekorkat att sätta samma namn på två olika lack. Ibland blir jag less på nagellackstillverkare och hur fantasilösa de är när det gäller namn...

   Delete
 2. Fint! Fungerar dotting toolen bra? Jag har funderat på att beställa en sån, för tillfället använder jag gelépennor (funkar jättebra!) men det är segt att köpa en penna i varje färg jag vill använda. Är det svårt att göra små detaljer med dom?

  Och den blåa färgen var otroligt härlig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! En dotting tool är perfekt att göra prickar med. Det funkar till att göra rosorna också, men jag använder den bara till det eftersom jag tappat bort min bästa nail art pensel.

   Visst är det en fin färg!

   Delete
 3. Great mani! I love your blue flowers... they are beautiful! :-)

  ~ Yun

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Yun! They did turn out pretty good. I'm thinking about doing a tutorial on how to do them. :)

   Delete
 4. Åhhh guud så vackert, du har verkligen lyckats med den här manikyren. :-)

  ReplyDelete
 5. Jättesnygg manikyr, den har du verkligen lyckats med!

  ReplyDelete
 6. Woooho vilken vacker manikyr :-D
  Känner att jag har myyyycket att lära mig än inom nail art ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack!
   Jag som är världens nybörjare har också massor att lära mig. :)

   Delete
 7. Åh så fint detta var! Jag gillar verkligen att det är så pass olika motiv på de olika naglarna, det blir intressant och kul. Men samtidigt så hålls de ihop av färgerna, och just att det är så harmoniska och lugna färger gör att det inte blir rörigt med de olika motiven utan tvärt om balanserat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket!
   Jag tycker också färgerna håller ihop det och gör det mer balanserat. :)

   Delete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...