Monday, 4 February 2013

Depend Gellack Set

 

Precis som många andra har jag varit otroligt nyfiken på Depends Gellack set, men efter Sminkans recension av setet blev jag väldigt avskräckt efter hennes problem med borttagningen av lacket. Jag bestämde mig helt enkelt för att absolut inte prova det, tills jag fick setet i present. Då var jag ju tvungen. Så sagt och gjort. Nu har jag använt lacket i precis en vecka och tänkte därför se hur hållbart det är och hur borttagningen varit.
 
I setet ingår en LED-lampa, en Före/Efter Rengöring, fil, manikyrpinne, baslack och topplack. Remover får man köpa till och denna kostar 35 kr. Färgade gellack får man också köpa till och dessa kostar 79 kr.
Appliceringen är busenkel. Först tar man självklart bort allt tidigare lack och sedan gör man rent nagelytan med Depends Före/Efter Rengöring. På med ett tunt lager baslack på båda tumnaglarna och så härdar man lacket i LED-lampan i 30 sekunder. Lampan har en timer och slår av automatiskt efter 30 sekunder, vilket jag tycker är väldigt bra. Efter att lacket på tummarna är härdat så målar man ett tunt lager på resterande fyra naglarna på handen och härdar dem samtidigt under LED-lampan innan man gör de fyra naglarna på andra handen. Sedan gör man precis samma sak med topplacket innan man använder Före/Efter Rengöringen igen och torkar bort den lite kladdiga ytan som blir.
 
Före/Efter Rengöringen luktar starkt av Desinfektionsmedel och jag avskyr den lukten, men eftersom den bara används en lite stund går det bra. Gellacken luktar också ganska starkt, men med ett fönster på glänt går det också bra.

 
Så här fina och glansiga blev naglarna efter att Gellacket härdats och var klart. Jag älskar glansen och förstärkningen jag fick gladde jag mig också väldigt mycket åt. Jag har redan starka naglar, men en förstärkning är alltid trevligt så här under vinterhalvåret då mina naglar blir lite skörare. 
 
 
 Så här såg lacket ut efter en vecka. Då har jag swatchat en hel del (OPI Euro Centrale, Color Club Halo Hues och säkert en 10 lack till.) och dessutom målat naglarna varje kväll. Removern jag använt var Depends blå (supersnabb) och det gick hur bra som helst. Som ni ser har en del av glansen avtagit och det finns en del skavanker där lacket lossnat. Överhuvudtaget tyckte jag ändå hållbarheten har varit bra med tanke på hur mycket jag slitit på lacket. För någon som sällan målar naglarna kan det säkert hålla upp mot två veckor.


 
Borttagningen då? Den var jag allra mest rädd för. Jag har läst på flera ställen att Depends Remover inte var särskilt bra och att aceton var bättre att använda. Så jag körde aceton på tummen, ringfingret och lillfingret och Depends Remover på pekfingret och långfingret. Foliemetoden var det jag använde mig av och också det Depend säger att man ska använda sig av.

 
Alla fingrar inlindade i bomull och folie. Så här satt jag i 20 minuter.

 
Efter 20 minuter var gellacket som stearin ungefär. Som ni kan se är det mer upplöst på ring och lillfinger där jag använde aceton än pekfingret och långfingret där jag använde mig av Depends Remover. Man ska kunna peta bort lacket nu med den manikyrpinne som följde med. För mig gick det att svepa av det mesta av gellacket med en bomullspad med aceton på, men pekfingret och långfingret fick jag skrapa en del på för att få bort det.

 

Så här såg naglarna ut efter att gellacket tagits bort. De var fortfarande starka och inte skadade alls. De kändes lite torra efter borttagningen men jag oljade och smörjde och sen kändes de som vanligt. 

Skulle jag rekommendera Depends Gellack? Ja, antagligen, jag upplevde inga större svårigheter med lacket. Dock skulle jag skippa Depends Remover och köra direkt på aceton när det blir dags för borttagning.
 
Kommer jag fortsätta använda Depends Gellack? Ja, men inte alltid. När jag känner att de känns lite skörare och behöver en förstärkning så kommer jag antagligen använda gellack. 
Sen sist vill jag säga att jag inte tror det finns några genvägar till fina, starka naglar utan det tar tid. Olja och smörja varje dag, inte utsätta dem mer än nödvändigt för vatten (diskhandskar är min bästa vän när jag städar och diskar), och helt enkelt vårda dem. Gellack kan dock hjälpa en på traven om man har korta naglar som spricker, men naglarna kräver fortfarande en hel del omsorg och kärlek.


21 comments:

 1. Puh, känns lite mindre nervöst nu iaf, jag har detta på väg hem nu och var skiträdd när jag läst hos Sminkan... Vi får väl se, måste ju testa iaf :P Men ja, ska följa tipset att skippa deras egen remover!

  Sen måste jag påpeka, att alla inte får starka naglar trots idelt vårdande och oljande, iaf inte jag ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. ja, deras remover var skräpig.
   Absolut, jag menar inte att alla får fina starka naglar av vård och olja, det är min personliga erfarenhet och vad som funkar bäst för mig. Hoppas att gellacket kan bättra på din nagelkvalitet, jag som redan har starka naglar märkte ju ingen större skillnad. Antagligen bättre om man har lite skörare naglar. :)

   Delete
 2. Bra och informativt inlägg. Jag använder också Depends gelkit. På mig själv har jag ibland bas och top som förstärkining och så lackar jag några vänner med färgade lack. De är inte lika lacktokiga som jag och nöjer sig med samma färg i två veckor. De säger att det håller fint i 9-20 dagar beroende på hur mycket de sliter på naglarna. Har gjort ett litet hållbarhetstest på bloggen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, då ska jag kicka på det. Jag skulle aldrig någonsin orka ha samma färg i två veckor. Helst byter jag varje dag. :)

   Delete
 3. Det var det där petandet med pinnen när det var i stearinläget som skadade mina naglar. Jag önskar jag kunde använda mitt set för jag gillade glansen och förstärkningen men nu vågar jag inte.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det förstår jag. var livrädd att mina skulle bli lika skadade, men det funkade bra med aceton. Depends remover var skräpig.

   Delete
 4. Tur att det funkade bättre för dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, jag var så rädd att mina naglar skulle bli skadade. men jag var ju så nyfiken också och dumt att låta en present stå otestad.

   Delete
 5. Vill verkligen testa detta men har också varit rädd för borttagningen... nu kanske jag vågar prova på ändå :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Prova aceton! Det gick mycket lättare att få bort lacket då än med Depends remover.

   Delete
 6. Hej
  jag har varit och fixat naglar på salong med gellack och nu även köpt ett Depend-kit. Jag hänger inte riktigt med i ert snack..så jag frågar även om svaret kanske redan getts..sorry.. Kan jag nu lacka ett nytt lack över mitt? jag är inte så nöjd med färgen.

  Jessica

  ReplyDelete
 7. Hej. Jag använder Depends gelkit och jag tycker det är underbart på mina sköra naglar. Borttagningen av gellacket gick hur bra som helst och inga skador. :) Nu min fråga, Om man bara sätter bas och top av gellack kan man sätta vanligt nagellack ovanpå det? I vilket märke som helst? och om, tar man bort med någon speciell remover utan aceton då?
  Malin

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Malin!
   Det går hur bra som helst att använda vanligt lack om du bara använder bas och toppgellacken. För mig funkar det bra att använda Depends blå remover (supersnabb) men många föredrar Depends remover för akryl och konstnaglar, jag tror att det är den röda. Självklart slits gellacket lite av Depends blå remover, men en gelmanikyr med barar bas och topplacket (med vanligt lack över som jag tar bort med depends blå remover) håller ändå i ca två veckor för mig.

   Delete
 8. Det funkade bättre att ta bort lacket med vanlig babyolja än med Depends gel märkte jag när jag badade min ettåring här hemma :) Så 15min i varmt vatten med babyolja och vips så är det borta, fast man får klart skrapa lite lätt med naglarna för att kunna få bort lacket, som lossnar i mer eller mindre ett stycke :) Mvh Sofie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för tipset. Själv använder jag bara aceton när jag tar bort gellacket (de få gånger jag använder de) och det går på ett kick. Ska testa babyolja nästa gång jag använder gellack.

   Delete
 9. Jag funderar lite på att använda gellack från Depend men undrar om det ger den slags förstärkning som jag annars får när jag fixar mina naglar på salong?
  Kan man använda gellack ovanpå materialet som finns kvar av mina fixade naglar tror du?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har aldig fixat mina naglar på salong då de är så starka och växer så fort. Så tyvärr vågar jag inte svara på din fråga. Gellacket ger ju en förstärkning, men jag tvivlar på att den är lika bra som den du får på salong beroende på vilket material du använder. Jag vet heller inte om du kan använda gellacket på det rester av material du har kvar på naglarna. Jag skulle personligen inte göra det på grund av rädsla att förstöra den naturliga nageln vid borttagning.

   Delete
 10. Hej, jag använder själv detta kitt, när jag tar bort det så sliter jag bort lacket med hjälp av flikarna som kommer fram. Det funkar mycket bättre - enligt mig =)

  ReplyDelete
 11. Hej! Det kanske är smidigare och går fortare att slita bort det när det börjar bli flikar dock skulle jag aldrig själv göra så. Att slita bort gellack förstör oftast det yttersta lagret på nageln. På så sätt blir nageln mycket skörare, kan börja flisa sig, brytas av eller gå sönder. Jag skulle personligen aldrig rekommendera någon att slita bort gellacket! Det gör mycket mer skada än nytta.

  ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...