Sunday, 17 February 2013

Nail Art Sunday: Converse

 
Idag är det Lelacks Nailart Sunday och temat denna vecka är Converse. Usch, tänkte jag när jag såg det på hennes blogg. Jag har aldrig i hela mitt liv ägt ett par converse, mest pga av det löjliga priset och den kassa kvaliteten. Jag skulle aldrig betala 700 kr för ett par tygskor som bara håller en säsong, nej tacka vet jag Dr Martens! Dessutom har jag en väldigt hög hålfot så jag kan inte gå i för platta skor utan att få alldeles fruktansvärt ont i fötterna.
Hursomhelst, tillbaka till temat. Jag tänkte usch också för att att ha naglarna målade som converse ser fint ut på andra men är verkligen inte jag nånstans. Så jag passade på att ta en av grunddelarna i nail art converse nämligen snörena och helt enkelt göra min egen grej av det med inspiration från ett par gamla guldiga tygskor jag hade när jag var runt en 10 år gammal. Nu återstår det alltså bara att se om Lela godkänner detta, men hon brukar inte vara särskilt kinkig så det går säkert bra även om det nte är klassiska converse.


 

Lacken jag använt mig av är OPI My Vampire Is Buff som bas, OPI Goldeneye för att göra sidorna av naglarna och sist Depend Nail Art Liner i svart för att göra snörena.
Jag målade basen och lät den torka helt innan jag gjorde två streck med striping tape och målade med Goldeneye på kanterna. Sedan målade jag de svarta strecken för hand med Depend Nail Art Liner.
Är jag nöjd? Nja, men för att vara första gången jag gör något sådant här så tycker jag ändå det är okej.

Translation: It's Lelack's Nail Art Sunday and the theme this week is Converse. I'm not a big fan of converse shoes in real life, but I think their cute as nail art but not on me. So I decided to give the theme my own twist and drew inspiration from a pair of golden shoes I used to wear as a kid. 
The polishes I used for this nail art are OPI My Vampire is Buff as base, OPI Goldeneye to make the golden sides of my nails, and Depend Nail Art Liner in black to make the shoelaces.


13 comments:

 1. Blev ju riktigt bra det där! Snyggt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Elin! Är nöjd med det för att vara första gången.

   Delete
 2. Jag tycker att det var en kul tolkning. Lite mer stilrena skor om man säger så.

  ReplyDelete
 3. Jättesnyggt!
  Men hur gör du för att de bara skulle hålla en säsong? mina brukar hålla 4-5 år! (men då har jag dock 3 par)

  ReplyDelete
  Replies
  1. och aldrig betalat över 400 för mina ;D gäller o ha koll! Woop woop!

   Delete
  2. Jag har aldrig ägt några, men mina kompisar i Bollnäs hade. De brukade ha ett eller två par converse som de växlade mellan under sommaren och hösten, så ca sex månader. Då gick de i conversen hela tiden oavsett väder eller var de skulle. Så jag antar att när man gått i dem tillräckligt många gånger i regn, spillt så och så många drinkar och fått massa lera på dem så blev sulorna slitna och tyget förstört. Men jag antar att de är med converse som allt annat, tar man väl hand om dem håller de längre. :)

   Delete
 4. ha ha nej jag är nog inte känd för att vara så kinkig;) Klart att det är godkänt, du har ju en bra motivering.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ja, tänkte väl att det skulle bli gdkänt! :)

   Delete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...