Monday, 29 April 2013

China Glaze Prey Tell


 
Idag visar jag China Glaze Prey Tell från höstkollektionen On Safari. Det var en fin kollektionen och det här lacket var det jag var mest sugen på ur kollektionen. Jag har en förkärlek för mörka, glansiga lack.
China Glaze Prey Tell är ett mörkt, rödbrunt crelly som drar mer åt kräm än jelly. Färgen är lite åt torkat blod-hållet utan att vara för svart. Det är lite rödare och inte fullt lika brunt som på mina bilder men det drar absolut åt det bruna hållet. Jag gillar färgen. Kanske inte nu på våren eftersom jag suktar efter neon, holo och pasteller, men jag tycker det är en riktigt fin höstfärg.
Tyvärr är jag besviken på lacket. Jag har burit det några gånger och kommit fram till att jag gillar färgen men inte formulan. 
Formulan då, lacket är rinnigt som tusan. Dock är det otroligt välpigmenterat så två lager räcker gott och väl för att få full täckning. Välpigmenterade, rinniga lack ha dock förmåga att missfärga nagelbanden rejält om det kladdar. Jag lackade superförsiktigt för att det inte skulle rinna ner i nagelbanden. Det torkar däremot fort och superglansigt. Så orkar man vara väldigt försiktig när man målar med Prey Tell så är det ett fint lack. Vad ni ser på mina bilder är två lager Prey Tell och inget överlack.

Translation: Today I'm showing you China Glaze Prey Tell from the autumn collection On Safari. It was a pretty collection and this was the polish that I really wanted. 
China Glaze Prey Tell is a red crelly with brown undertones. It's more of a creme than a jelly. The colour reminds me a bit of dried blood but not as black. I like the colour and think it's perfect for autumn. What I don't like is the formula. 
The polish is super runny. It's very pigmented so two coats give full coverage. The problem with very pigmented, very runny polishes is that they tend to stain the cuticles if the manicure is a bit messy. I painted my nails super carefully to not stain my cuticles. It dries fast and ultra shiny. What you see in the pictures are two coats of Prey Tell and no top coat.
6 comments:

 1. En riktigt läcker och vampig färg, jag gillar också såna här mörka snygga färger. :-)

  ReplyDelete
 2. Mitt ex av lacket står faktiskt oprovat i en låda! Men dina vackra bilder väcker lusten att lacka med det :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Men prova det! Formulan är ju som sagt inte den bästa men det är väldigt fint. :)

   Delete
 3. Jag måste nog också skaffa det här. Har tänkt att jag nog inte behöver det, men det ser ju så satans snyggt ut på swatches att jag tror att jag måste tänka om.

  ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...