Wednesday, 24 April 2013

Nail Lacquer Love Patronus

 
Tidigare idag visade ju jag flaskbilder på min egenfrankade kollektion The Wizarding World där alla lack är inspirerade av Harry Potter böckerna och filmerna. Jag tänkte därför passa på att visa er en glitter gradient med det första lacket ut att visas, Patronus.
Patronus är ett glitterlack med silver, vitt, och blått glitter i olika storlekar i en genomskinlig bas. Jag tycker det är jättefint och hoppas ju självklart att ni också ska tycka det, trots att mina bilder inte riktigt visar hur fint det faktiskt är. 
Så var ifrån kommer då inspirationen till lacket? 
Självklart är det från patronus formeln och Harrys patronus. En patronus är nog enklast beskriven som en positiv kraft eller energi som man frammanar med hjäp av patronus formel. För att kunna kasta formeln måste man tänka på ett extremt lyckligt minne och låta det uppfylla en helt. Ju lyckligare minne desto starkare patronus. Patronusen finns i två olika former, en som är mer som en sköld och en i form av ett djur. Den i form av ett djur är den starkaste. Harry Potters patronus är en kronhjort. Patronus formeln anses vara så avancerad att man inte lär ut den på Hogwarts.
Så till färgerna då? I böckerna så syns patronusen i form av ett blåvitt ljus, detsamma gäller i filmerna.

Eftersom glittret är i en genomskinlig bas valde jag att använda det till en gradient. Som bas valde jag OPI Can't Find My Czechbook. Sedan la jag två tunna lager av Patronus nederst på nageln i en reversed gradient. Det är väldigt mycket glitter i lacket så som ni ser är det nästan helt opat längst ner närmast nagelbanden.

Vad tycker ni? Själv tycker jag otroligt mycket om det här lacket. Det känns som jag verkligen lyckades förmedla känslan av en patronus.

Translation: A translation will come later.

24 comments:

 1. Det var en solklar referens! Och ett fantastiskt fint lack, ser fram emot att få se resten av kollektionen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul att du gillar det. Jag ska visa fler lack ur kollektionen snart. :)

   Delete
 2. Men duuuuu vad snyggt, det där kan vara den snyggaste manikyr jag har sett! Kommer du att sälja något av det du har frankat eller är det bara för eget bruk?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh, så kul. Tack, tack, tack!
   Just nu är det bara för eget bruk, men beroende på hur ni reagerar på resten av acken kan jag tänka mig sälja några flaskor. Fast bara några få.

   Delete
 3. Åh så snyggt, vilken läcker kombo! :-)

  ReplyDelete
 4. Skitsnyggt! Både glittret och gradienten:)

  ReplyDelete
 5. Detta var hur fint som helst! Jag gillar glitterlacket som sådant, och gradienten som du har gjort med det andra lacket var klockren. Jag älskar Harry Potterreferenserna, ska bli spännande att se swatches på dina andra lack också :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag ska visa fler snart. :)

   Delete
 6. Vad läckert! Hela kollektionen såg jättefin ut!!

  ReplyDelete
 7. Supersnyggt!!! Och jo, det känns helt klart patronus-igt.

  ReplyDelete
 8. Så fint, jag gillar verkligen glitterlack!!!

  ReplyDelete
 9. Snyggt glitter, snygg manikyr. Coolt att du har gjort lacket själv. flitigt :-) M v h Anna Th.

  ReplyDelete
 10. Patronus ser fantastisk ut över Can't Find My Czechbook!

  ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...