Friday, 11 October 2013

China Glaze Ick-A-Bod-Y


Varför inte ett inlägg mitt inatten så här. Jag tänkte jag försöka få ut lite inlägg från arkivet. Jag har alldeles för många inlägg med bilder men ingen text. Så nu blir det ett tidsinställt inlägg här på bloggen mitt i natten. Helt enkelt för att göra lite rum i arkivet. Det är u egentligen holofredag nu, men ett holoinlägg får ni på mmorgon för nu ska jag visa China Glaze Ick-A-Bod-Y från Halloween kollektionen Awakening som kom för något år sedan.

Ick-A-Bod-Y är en grön, murrig jelly fullpackad med orangebrunt glitter. Åh, vad jag gillar det här. Ett perfekt Halloween och höstlack. Jag älskar färgen på glittret och den gröna basen. Lacket är knasigt men färgkombon funkar riktigt bra ihop. Namnet förstår jag mig inte riktigt på dock. Ska det vara Ick a Body som i Eww död människa, eller Ick a body som i Eww en zombie? Jag vet inte men jag föredrar teorin om att det är Eww en zombie. Jag gillar zombies, åtminstone de riktigt gamla zombiefilmerna där zombies är zombies som de ska vara. Levande döda, långsamma, äckliga. Inte levande döda, springande och med nästan övermänskliga sinnen. Jaja, vad namnet syftar på kan man nog spekulera bra länge kring. Det är ett snyggt lack oavsett.Formulan var bra. Applicering var enkel. Tre tunna lager gav full täckning. Det torkar däremot till en ganska matt och grusig finish.
Det ni ser på bilderna är tre lager Ick-A-Bod-Y, ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och två lager Seche Vite.

Translation: It's the middle of the night here in Sweden so this is a schedueled post. I have so many posts with only pictures in my blogger archive and I simply have to make some room there and empty it a bit. So that's why I'm showing you China Glaze Ick-A-Bod-Y from the Halloween collection Awekening that came a few years ago.

Ick-A-Bod-Y is a murky green jelly packed with orange glitter. I like this so much! It's perfect for Halloween! i love the colour of the glitter and the gren base. It's a weird combo but it works so well. What I don't understand, though, is the name. Is it supposed to be Ick-A-Bod-Y as in "Ick a dead human" or as in "Ick a zombie!". I don't know but I do prefer the latter.  I like zombie. I love old zombie films where zombies still act like zombies should. Living dead, slow and creepy. Not living dead, running and with powerful senses. Anyway, the polish is really pretty. 

The formula is good. It's easy to apply. Three coats gave full coverage. The finish dries matte and a bit rough.
What you see in the pictures are three coats of China Glaze Ick-A-Bod-Y, one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and two coats of Seche Vite.

15 comments:

 1. Jag är ganska säker på att det är en liten pun på Ichabod (Ick-a-bod...) Crane, huvudpersonen i Sleepy Hollow, som är vääääldigt halloweenig, och det faktum att hans namn typ uttalas som Ick, a body! Förmodligen är det döda kroppar de menar, för i den filmen huggs det av huvuden till höger och vänster...

  ReplyDelete
 2. Men Malin! Tack! Det är ju klart att de borde syfta på Ichabod Crane! Herregud, så många gånger som jag sett Sleepy Hollow så borde jag kunnat dra den kopplingen själv... Den filmen är ju så bra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha men ibland är det liksom för enkelt, kortslutning! Sen är det galet snyggt det här lacket, jag älskar orange! Det ser ut som höstlöv och mossa!

   Delete
 3. Replies
  1. Det förstår jag. Jag ville ha det länge, länge innan jag skaffa det det. :)

   Delete
 4. Detta såg riktigt snyggt ut:)

  ReplyDelete
 5. Det här åkte upp på min önskelista direkt kan jag säga! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är så otroligt fint! Det låg på min önskelista länge. :)

   Delete
 6. Bästa halloweenkollektionen China Glaze gjort!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är det verkligen! Älskar alla lacken i den kollektionen.

   Delete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...