Saturday, 12 October 2013

Att skriva på engelska

Nu ni läsare, sa ni få vara med och påverka lite på mitt arbete med bloggen! Jag har redan slängt ut frågan i lackgrupper på facebook, men nu vill jag också veta vad ni tycker! Jag vänder mig alltså till er svenska läsare med detta. Jag funderar nämligen på att bara skriva inläggen på engelska. Vad skulle ni tycka om det?
Jag skriver alltid den engelska texten först och anpassar sedan den svenska texten efter den engelska.  Därför undrar jag om ni svenska läsare läser bloggar som endast skrivs på engelska? Om jag skrev på endast engelska skulle detta ge mig mer tid, då det tar extra tid att skriva ett inlägg dubbelt, en gång på engelska och sedan en gång till på svenska. Dessutom, med mer tid skulle jag kunna skriva fler inlägg.
Utöver detta så är engelska mitt andraspråk, vilket gör att det faller sig lika naturligt för mig att skriva på engelska som på svenska. 

En tredjedel av min läsare är internationella, så att bara skriva på svenska är inget jag vill göra. Däremot förstår ju de flesta engelska, så jag kan definitivt tänka mig att bara skriva på engelska. Men jag vill inte tappa er svenska läsare på grund av det. Och om det blir så att jag väljer att bara skriva på engelska så får ni svenska läsare självklart kommentera på svenska! Bara för att jag skriver ett inlägg på engelska betyder inte det att ni läsare också måste skriva på engelska. De som läser bloggen vet att bloggen är svensk, så att det är kommentarer på svenska tror jag ingen tycker är konstigt.
Det som jag kommit fram till är att jag vecka 43 kommer ha en testperiod på ca en-två veckor då jag bara skriver på engelska. Efter den tiden utvärderar jag vad ni tyckt. 
 Vad tror ni? Ge mig lite respons.

6 comments:

 1. Kör på engelska! :-)

  ReplyDelete
 2. Vill du ha en blogg som blir "stor" ska du nog skriva på engelska och att ha båda språken är ju verkligen ingen poäng. Kör på engelska du, de som läser klarar nog det utan problem. Jag är så himla elak så mina internationella läsare får pina sig igenom mina inlägg med google translate eller bara titta på bilder. ;D

  ReplyDelete
 3. Jag föredrar att läsa på svenska. /Sara

  ReplyDelete
 4. Ja, säger igen, kör engelska du! :D De flesta svenskar är så grym på engelska att det inte ska vara något problem och kommentarer kan man ju ändå skriva på svenska, så gör ju många hos mig och jag tycker ju att det funkar bra åtminstone :P

  ReplyDelete
 5. Det var verkligen extremt jobbigt att skriva texten både på svenska och engelska när jag gjorde det. Jag försökte skriva på svenska för att jag själv vet att jag egentligen föredrar att läsa svenska, men det är only just liksom. Så för min del klarar jag av engelska utan problem.

  ReplyDelete
 6. Jag tycker att du ska göra precis det du vill göra! Finns det svensk text väljer jag oftast det först, men jag har absolut inget problem med att läsa på engelska heller. Dessutom tycker jag att en blogg med bra bilder, som din, läser man oavsett vilket språk den är på.

  ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...