Monday, 3 December 2012

Snälla, hjälp Immad!

Jag har gått IB-programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs och tog studenten i somras. IB är ett sådant program där man tar hand om sina vänner och håller ihop. Sammanhållningen är fantastisk och utbildningen är en av de svårast i hela världen. En av de bästa gymnasieutbildningar man kan få!
Idag fick jag veta att Immad i årets avgångsklass på IB, ska utvisas tillbaka till Afghanistan. Till ett land som han flytt från. Ensam.

För fyra år sedan kom Immad till Sverige som ensamkommande invandrarbarn. Hans familj hade dödats av talibaner och om han inte hjälpte talibanerna skulle han själv bli mördad.
Till detta land, Afghanistan, vill Sverige skicka tillbaka honom till. Han har ingen där och dessutom bara 6 månader kvar på sin gymnasieutbildning innan han tar sin examen. Om han skulle få gå klart denna utbildning skulle det göra oerhört mycket för honom. Kanske till och med rädda hans liv.

Jag tycker det är så fruktansvärt att man kan skicka tillbaka en människa till ett land där man inte har något. Skicka tillbaka någon trots att de har en tillvaro som är bra, vänner och är på väg att få en av de absolut bästa utbildningar!
Han skulle bara behöva stanna ett halv år till!

Så för att hjälpa har några av mina kamrater på IB startat en namninsamling och en demonstration. Namninsamlingen hittar ni här. Snälla, skriv på. Det enkla, det lilla, kan göra så mycket för en människa.

Är ni i närheten av Bollnäs och Torsbergsgymnasiet och har möjlighet, så åk på demonstrationen också!

Tack!

2 comments:

  1. Jag har skrivit under namninsamlingen!

    ReplyDelete
  2. Jag har skrivit på. Det är en självklarhet för mig. Hoppas att allt kommer att gå vägen.

    ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...