Thursday, 24 January 2013

A England Jane Eyre

 
Idag bär jag A England Jane Eyre från kollektionen Gothic Beauties. Egentligen var jag inte så sugen på det här lacket, men jag kunde inte motstå det på grund av namnet. Boken är ju en klassiker och en bra sådan. Jag älskar böcker. Det är mitt största intresse, både att läsa och skriva. Min dröm är att bli författare.

Nog om det, nu till lacket! Jane Eyre är ett svärtat lack med vinrött och guldaktigt skimmer. Jag trodde jag skulle gilla Tess D'Ubervilles mycket mer än det här, men det här lacket tycker jag så mycket bättre om. Det är verkligen vackert!
Jag är ju svag för svärtade lack och därför är jag himla förtjust i detta och resten av kollektionen. Har två lack till ur den att prova, Ophelia och Lady of Shalott, och båda ser riktigt fina ut i flaskan. Men som det ser ut nu kan nog detta vara favoriten.
Tyvärr så har jag samma problem att fota denna som jag hade med Tess D'Ubervilles. Dock gnistrar Jane Eyre bra mycket mer och man behöver inte solljus för att se det vinröda och guldaktiga skimret. Det syns ändå, om än bara lite grann på mina bilder. Det jag verkligen gillar med Jane Eyre är att trots att den ändå är så mörk så ser den ut att glöda inifrån. Inte så starkt dock, och knappt alls på mina bilder, men tillräckligt med glöd för att jag verkligen ska tycka om det. 
Formulan var klockren! Inget kladd och det täcker på två lager. Det lämnar lite kala fläckar efter första lagret men det andra jämnar ut det. 
Dessutom torkar lacket fort. Tyvärr torkar det lite glanslöst så ett lager Seche Vite var ett måste för mig. Då lever lacket också upp lite extra.

Translation: Today I'm wearing A England Jane Eyre from the collection Gothic Beauties. I wasn't sure abot this polish but I had to have it because of the name. Jane Eyre it's a classic and a good one. I love books and fiction, both reading it and writing. Iwant to be an author some day.
Anyways, back to the polish. Jane Eyre is a blackened polish with burgundy and gold shimmer. It's gorgeous! I really like it. Even though it's so dark it has that lit-from-within look to it that I love! Though that doesn't show in my pictures.
The formula was perfect! No mess and it's opaque in two coats. The first coat leaves some bald spots bt the second coat evens that out. Also, the polish dries quickly, but not so shiny. One coat of Seche Vite was a must for me. It also helps the polish to look its best.

6 comments:

 1. Fint, men ändå snäppet för mörkt för mig.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det förstår jag. Känns som man verkligen måste tycka om svärtade lack för att uppskatta de här lacken.

   Delete
 2. Det här blev jag faktiskt sugen på, mest för namnets skull tror jag. :-) Älskar att läsa och alla systrarna Brontë hör till mina favoriter. Jane Eyre och Wuthering Heights är fantastiska böcker!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det var enda anledningen till att jag köpte det från början. Som tur var så var det ju himla fint också!

   Delete
 3. Vampläckert deluxe tycker jag! Gillar den där diskreta glöden :)

  ReplyDelete
 4. Ja, verkligen! Glöden ger det något extra!

  ReplyDelete

I love comments! They make me happy. I will answer comments, questions and feedback as soon as possible. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...